Archive for the Category » Okategoriserade «

20års jubileum på Tornerspelsbanan

Är hemma från Ekenäs igen, har haft en härlig helg men en hel del nostalgikänningar. För 20 år sedan började riddarspelen på Ekenäs slott, jag var med då och nu så stog jag igen på banan och fotade bl a en riddare som även han var med för 20 år sedan. I dag avslutade han sin karriär, han och hans häst ska gå i pension från riddarsvängen. Han har haft samma häst under dessa 20 år! Granit är idag 28 år och detär väl kanske en helt okej pensionsålder för en riddarhäst =)

Johnny & Granit tackar för sig efter 20 år

 

 

Fler bilder från helgen kommer upp vid ett senare tillfälle =)

GnestaPosten !

Idag öppnar vår nya lokala nättidning här i Gnesta Kommun!
Eder bloggerska är givetvis med och fyller ut den både med mina foton och så småningom även min konst. Vem vet – kanske tar jag upp skrivandet när jag ändå håller på.

I går hittade jag några helt underbara hästar i en hage – ni ska få ett smakprov!

Men missa inte att GnestaPosten öppnar idag – gå in på deras hemsida redan idag! (Men ha lite överseende – det pillas o fixas fortfarande med den!)

Ahh just det – bildvar det ju!

Måleriet

Jag har inte bara foto som ett stort intresse utan jag målar också, här är några av mina senaste alster samt en bild på min ”atelje”

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Ett tips

Den här underbart galna mannen får ni bara inte missa! Mr Pink är en gatuartist som ger allt till sin publik. Än har han inte hamnat framför min kamera men i sommar så!

 Besök Mr Pink på hans hemsida

Porträttfotografering idag

Hade nöjet att få fotografera en go tjej idag. Det är första gången vi mer seriöst fotar och resultatet vart ju toppen. Jag övar lite på det här med att fotografera människor, blir mest djur o natur annars ;)

 

Tack C för att jag fick möjligheten att fotografera dig idag!

inställt

Kvällens kurs blev inställd eftersom stackars Dan har blivit magsjuk. Fast jag är rätt nöjd ändå med tanke på halkan.

Men jag tänkte visa upp hemläxan tills i kväll iaf. Uppgiften var att fotografera något som man håller nära hjärtat:

utmanad

Dan kläcker ur sig via facebook nu på morgonen att vi båda borde ta foton på ett speciellt sätt och sen publicera dom på facebook bara för att se hur det blev när två göra samma sak s a s. Tanken är rolig och genast började jakten på det som behövdes. Bilden är inte tagen än men jag hoppas kunna göra det snart, dock krävs det skymning och jag jobbar kväll den här helgen så jag vet inte om jag hinner med det. Återstår att se. Det är iaf roligt att bli utmanad, att bli ”tvingad” till nya tankebanor och nya arbetssätt. Sen om resultatet blir bra, ja det återstår att se.

I onsdags började kursen och vi är verkligen en salig blandning av fotografer, alla på olika nivåer och jag tror att den kommer bli givande, förhoppningsvis känner alla deltagare det så :)

På datorfronten sker det lite utveckling, fick ett sms här om dagen där det stod att dom beställt nya reservdelar till den. Det kändes bra för det måste innebära att skadan täcks av garantin annars borde dom iaf ha frågat mig om jag ville att de skulle laga den iaf. Det negativa är att det skulle ta sex till åtta dagar innan de fick delarna… Puuhhh det är trist utan dator…

datorlös i 3 veckor!

Har blivit tvungen att lämna in datorn på lagning och kommer vara utan dator i ca 3 veckor. Under den tiden kommer det vara dåligt med uppdateringar här.

ROLIGT är det dock att fotokursen med Dan Crona börjar på onsdag!! :-)

Eftersom jag kan uppdatera via mobilen blir det kanske några sporadiska rapporter från kursen.

Ha det gott där ute i kylan :-)

förkyld

Har legat nerbäddad i en dunderförkylning sen i tisdags, känns inge vidare måste jag erkänna. Hade hoppats på att komma iväg o köra en hästfotografering i onsdags men tjii fick jag. Förhoppningsvis hinner jag få in den nästa vecka. OM jag blir frisk… ;)

Ska iaf gå en fotograferingskurs om några veckor, ska bli spännande och nyttigt att lära sig nya saker! Fotografera fotboll bl a – en sport jag inte vet ett endaste dugg om. Ska bli klart intressant. Min styrka vad det gäller hästar o hästsporter är ju just det att jag vet vad som troligen kommer ske eftersom jag hängt med så pass länge bland hästar. Fotboll för mig är ett okänt territorium (bortsett från nån vecka på fotbollsskola som barn).

En annan aspekt på kursen är att få teori o verklighet att fungera bättre. Att utmanas som fotograf är att utvecklas! Ser verkligen fram emot denna kursen =)