Archive for the Category » Hästfotografering «

alldeles för länge sen…

Jag måste erkänna, detta med wordpress  som hemsida fungerar inge vidare för mig :/ Måste bygga en vanlig hemsida istället.

 

Fotar o målar gör jag även fast inte sidan visat det.

 

Det händer faktiskt grejer

Det har varit febril aktivitet i verkligheten på sistone så tyvärr har bloggen blivit lidande men jag tänkte åtgärda det nu!

först måste jag bara nämna att jag skänkt ett pris till en tokigt läcker tävling som går av stapeln på lördag, det är en skogsjaktbana för beridna bågskyttar! Hade först tänkt delta själv men insåg att min häst inte var redo för det så vi avstod. Däremot ville jag skänka ett pris – det blir visst hederspris för bästa prestation.

 

Fotograferingar har det varit sedan sist så här kommer det lite bilder! Mest hästar som ni ser, sån säsong nu ;)

Fotograferingar!

I söndags var jag i väg för att ta en gruppbild åt en kompis, regnet vräkte verkligen ner så det fick bli inomhus. Trötta, hungriga och bitvis stressade deltagare försökte jag få titta in i kameran samtidigt – det gick så där! Hur gör skolfotografer det?
Har tyvärr inga bilder att visa därifrån pga PUL

I kväll gjorde jag dock ett nytt försök på det här med gruppbild – denna gång var dock gruppen mindre och dom verkade inte lika hungriga heller ;)
Tyvärr kan jag inte visa bilder från kvällen heller eftersom resultatet är hemligt ett tag till. Jag levererar bilderna innan jag drar iväg för Midsommarfirandet och jag hoppas de kommer bli nöjda.

Sen har det kommit in e förfrågan om bröllosfotograferande, jag har ju funderat  på det en del och här kommer en chans att testa, pratade lite med bruden om att jag aldrig fotat bröllop som den enda fotografen men att jag gärna vill försöka och eftersom det är på hemmaplan känns det som en bra början. Vi skulle höras mera och jag tror nog att det ka bli en rolig fotografering =)

Lite övriga bilder från de senaste dagarna kan jag dock dela med mig av:

Äntligen lördag – dags för EKENÄS!

Yes! Då ska jag bara bära ut det sista, be en bön till vädergudarna och sen rullar jag mot Ekenäs Slott och deras 20års jubileum för tornerspelen. Jag har ju själv varit med precis i början samt några år i mitten så det är ett kärt gammalt återseende. Dock har jag inte varit där som anlitad fotograf förr men jag känner ju området, naturen, slottet och framför allt – hästarna/ryttarna väl så jag tror det kommer bli finfina bilder!

 

Är ni i trakten av Linköping i helgen – missa inte Riddarspelen på Ekenäs Slott!

Redo att åka

Är packad o glad… nä.. Klar menar jag så klart! Hade tänkt åka tidigt i morgonbitti men är så sugen på att dra redan ikväll. Vi får helt enkelt se vad mannen känner. Har ju liksom sagt hela tiden att jag åker tidigt lördag så han kanske blir gramse på mig ;)

Är i a f laddad som f-n inför helgen och det ska bli skoj att träffa en massa goa kompisar igen och förhoppningsvis leverera fina bilder efteråt!

Packning & Förberedelser

Japp, då drar jag mot Linköping tidigt lördag morgon och just nu försöker jag se till att allt kommer med. Kamerorna rengörs, minneskorten formateras, objektivens putsas och allt ska sen packas. Eller jag ska… snart :)
Kom även på att jag måste packa ner medeltidskläder och matsäck kanske man ska ha i åtanke, bra åka bil musik och sängkläder. PUH!

Försöker komma underfund med vilken vägbeskrivning jag ska lita på då eniro o hitta ger olika tidsangivelser – har iaf bestämt mig för att köra E4an ner – det går smidigast på morgonen och så kan jag ta småvägar hem sen om jag ville det.

Fick tipset om en Westerntävling på söndag och önskemål om att jag ska komma o fotografera – får se om jag hinner få in den i schemat. Vet inte ännu när jag åker hem från Ekenäs.

 

I lördags var det iaf konstrunda på orten och jag for omkring som en tetting för att se alla vackra konstverk. Mest imponerad blev jag nog av Ryno Frieberg som i den sanslösa åldern av 92 fortfarande skapar helt underbara tavlor! Hans barnbarn Elisabeth är också konstnär och hon har bl a gjort en sagolikt stor tavla som jag vart förtjust i. Mer om Ryno hittar ni HÄR. Om ni är nyfikna på Elisabeth Friebergs konst – ta en titt HÄR

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Bildspelstest

Testade att göra ett Bildspel med några av mina hästbilder med hjälp av lightroom nu ikväll:

BILDSPEL


Klicka o titta =)

I kväll var det sista kurstillfället och det har varit givande. Jag har fått bättre grepp och tekniken och en hel del nya infallsvinklar. Jag har även fått utmaningar som fotograf! Jag vet att jag kommer behålla kontakten med Dan vår lärare och jag tror o hoppas att även flera av kursdeltagarna kommer ha kontakt med varandra. Finns mycket utbyte där tror jag

urmakarens skattkista

I går fick jag det stora nöjet att rota i en massa lådor som kommer från en urmakare. Jag hittade en massa småprylar o grejer som jag ska lägga framför kameran vid tillfälle. Helt otroligt vilka läckra saker!

Så var det även dags för kvällskursen igen. Förra veckan blev det ju ingen men det tog vi igen nu. Konstigt att två timmar bara flyger förbi så där. Mycket information i huvudet som ska struktureras och på tok för många bildidéer som väcks till liv. Men jag är glad att ha Dan i närheten eftersom han kommer med glada till rop och goda råd. En liten skattkista för en fotograf som mig =)

För några dagar sedan hade jag kameran med mig till stallet och fotograferade min häst, hon är väldokumenterad men den här dagen bestämde jag mig för att göra något annorlunda:

 

Fotofori på Deviantart

Jag har även en sida på deviantart där jag då o då lägger upp bilder. Där blir dom oftast större än här så det kan vara värt att ta sig en titt där också Fotofori på DeviantArt

Har idag lekt med lite hästbilder från i somras. Lightroom är fortfarande ovant men så roligt att jobba med! Idag hittade jag funktionen för att enkelt kunna lägga på en vattenstämpel t ex.

Men de bilderna hittar ni inte här – utan där – på deviantArt!