Archive for the Category » Porträtt «

oförskämt nöjd

Ibland kommer det bilder som man liksom bli oförskämt nöjd med. I lördags fotade jag min son i vår kökssoffa, ljuset där på dagen är helt underbart och trots att han helst vill göra grimaser fick jag flera bra bilder av honom utan fula miner. Här kommer tre som jag är oförskämt nöjd med ;)

Category: Porträtt  2 Comments

Det händer faktiskt grejer

Det har varit febril aktivitet i verkligheten på sistone så tyvärr har bloggen blivit lidande men jag tänkte åtgärda det nu!

först måste jag bara nämna att jag skänkt ett pris till en tokigt läcker tävling som går av stapeln på lördag, det är en skogsjaktbana för beridna bågskyttar! Hade först tänkt delta själv men insåg att min häst inte var redo för det så vi avstod. Däremot ville jag skänka ett pris – det blir visst hederspris för bästa prestation.

 

Fotograferingar har det varit sedan sist så här kommer det lite bilder! Mest hästar som ni ser, sån säsong nu ;)

Fotograferingar!

I söndags var jag i väg för att ta en gruppbild åt en kompis, regnet vräkte verkligen ner så det fick bli inomhus. Trötta, hungriga och bitvis stressade deltagare försökte jag få titta in i kameran samtidigt – det gick så där! Hur gör skolfotografer det?
Har tyvärr inga bilder att visa därifrån pga PUL

I kväll gjorde jag dock ett nytt försök på det här med gruppbild – denna gång var dock gruppen mindre och dom verkade inte lika hungriga heller ;)
Tyvärr kan jag inte visa bilder från kvällen heller eftersom resultatet är hemligt ett tag till. Jag levererar bilderna innan jag drar iväg för Midsommarfirandet och jag hoppas de kommer bli nöjda.

Sen har det kommit in e förfrågan om bröllosfotograferande, jag har ju funderat  på det en del och här kommer en chans att testa, pratade lite med bruden om att jag aldrig fotat bröllop som den enda fotografen men att jag gärna vill försöka och eftersom det är på hemmaplan känns det som en bra början. Vi skulle höras mera och jag tror nog att det ka bli en rolig fotografering =)

Lite övriga bilder från de senaste dagarna kan jag dock dela med mig av:

Bröllopsbilder

Det är rätt lungt på fotograferingssidan just nu, verkligheten tar för mycket tid helt enkelt. Men förra helgen var vi på bröllop min man o jag och där blev det iaf lite fotograferat. Nu var jag ju endast där som gäst men några bilder blev jag nöjd med ;)

Har även hunnit med att fotografera en fotvård/hudvårds-salong, de skulle ha lite bilder till sin hemsida. Dessa bilder komme rjag inte lägga upp här dock utan de är än så länge exklusiva för den kunden.

Här kommer iaf ett smakprov på bröllopsbilderna…

 

 

 

Äntligen lördag – dags för EKENÄS!

Yes! Då ska jag bara bära ut det sista, be en bön till vädergudarna och sen rullar jag mot Ekenäs Slott och deras 20års jubileum för tornerspelen. Jag har ju själv varit med precis i början samt några år i mitten så det är ett kärt gammalt återseende. Dock har jag inte varit där som anlitad fotograf förr men jag känner ju området, naturen, slottet och framför allt – hästarna/ryttarna väl så jag tror det kommer bli finfina bilder!

 

Är ni i trakten av Linköping i helgen – missa inte Riddarspelen på Ekenäs Slott!

Redo att åka

Är packad o glad… nä.. Klar menar jag så klart! Hade tänkt åka tidigt i morgonbitti men är så sugen på att dra redan ikväll. Vi får helt enkelt se vad mannen känner. Har ju liksom sagt hela tiden att jag åker tidigt lördag så han kanske blir gramse på mig ;)

Är i a f laddad som f-n inför helgen och det ska bli skoj att träffa en massa goa kompisar igen och förhoppningsvis leverera fina bilder efteråt!

Packning & Förberedelser

Japp, då drar jag mot Linköping tidigt lördag morgon och just nu försöker jag se till att allt kommer med. Kamerorna rengörs, minneskorten formateras, objektivens putsas och allt ska sen packas. Eller jag ska… snart :)
Kom även på att jag måste packa ner medeltidskläder och matsäck kanske man ska ha i åtanke, bra åka bil musik och sängkläder. PUH!

Försöker komma underfund med vilken vägbeskrivning jag ska lita på då eniro o hitta ger olika tidsangivelser – har iaf bestämt mig för att köra E4an ner – det går smidigast på morgonen och så kan jag ta småvägar hem sen om jag ville det.

Fick tipset om en Westerntävling på söndag och önskemål om att jag ska komma o fotografera – får se om jag hinner få in den i schemat. Vet inte ännu när jag åker hem från Ekenäs.

 

I lördags var det iaf konstrunda på orten och jag for omkring som en tetting för att se alla vackra konstverk. Mest imponerad blev jag nog av Ryno Frieberg som i den sanslösa åldern av 92 fortfarande skapar helt underbara tavlor! Hans barnbarn Elisabeth är också konstnär och hon har bl a gjort en sagolikt stor tavla som jag vart förtjust i. Mer om Ryno hittar ni HÄR. Om ni är nyfikna på Elisabeth Friebergs konst – ta en titt HÄR

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Fotografera analogt

Jag har ärvt min farfars gamla Ikoflex 1a och har nu framskridna planer att börja fotografera med den. Har sneglat på färdiga mörkrumslösningar, pannrummet kommer fungera fint som mörkrum och 120 film hittar jag till vettiga priser på nätet. Ska bli så kul!! Träffade en annan fotograf igår som fotade bara analogt numera oh det med en Roliflex – han lämnade sina filmer till ett labb i göteborg som framkallade och skannade in bilderna till CD för en överkomlig peng så det är kanske där jag får börja innan mörkrummet är fixat här hemma ;)

Bröllopsfotografering – något jag bävar för och försöker ta mig ur när frågan poppar upp. Snacka om press att leverera liksom. Jag fottar gärna bröllop men vill börja lite soft och kanske inte vara den enda fotografen på plats. Fatta om man misslyckas och där står brudparet utan bilder liksom. Nää skrämmande minst sagt!

Skärpedjup & Exponering

Jag går på den här kvällskursen för att lära mig hantera kameran rent tekniskt och inte bara konstnärligt så förra veckans hemläxa var spännande. Vi skulle jobba i manuellt läge och själva ställa in bländare o slutare och ta fram 3 olika bilder. Detta för att se skillnaden på skärpedjupet och exponeringstiderna.

 

Här ovan ser ni mina tre bilder samt inställningarna jag hade när jag tog dom. Att makens star wars samling skulle göra lite nytta var bara en bonus ;)

När jag inte fotar målar jag en hel del och just nu har jag flyt vilket gör att kamerorna vilar lite. Men lätt panik finns eftersom Dan föreslog att vi borde delta i skandinaviska mästerskap med några av våra bilder. En svindlande men lockande tanke! Det finns två kategorier, Färg och Svartvitt. Man får delta med fyra bilder i varje kategori. Oj! Vilka bilder ska jag välja – man vill ju ha en bredd på dom så man liksom garderar sig lite ,)

I kväll på kursen snackades det landskapsfotografering, äggbilder och blixtar! Jjag sneglar på en värstingblixt till min canon – får se när jag kan ta mig i kragen och skaffa en sån – tills dess går det ju alltid att drömma! Nästa vecka skulle det visst bli porträttfotografering- hua, att stå framför kameran är inte min starka sida, jag trivs bäst bakom ;)

Självporträtt av den mer oseriösa varianten