Archive for the Category » Natur «

Det händer faktiskt grejer

Det har varit febril aktivitet i verkligheten på sistone så tyvärr har bloggen blivit lidande men jag tänkte åtgärda det nu!

först måste jag bara nämna att jag skänkt ett pris till en tokigt läcker tävling som går av stapeln på lördag, det är en skogsjaktbana för beridna bågskyttar! Hade först tänkt delta själv men insåg att min häst inte var redo för det så vi avstod. Däremot ville jag skänka ett pris – det blir visst hederspris för bästa prestation.

 

Fotograferingar har det varit sedan sist så här kommer det lite bilder! Mest hästar som ni ser, sån säsong nu ;)

Fotograferingar!

I söndags var jag i väg för att ta en gruppbild åt en kompis, regnet vräkte verkligen ner så det fick bli inomhus. Trötta, hungriga och bitvis stressade deltagare försökte jag få titta in i kameran samtidigt – det gick så där! Hur gör skolfotografer det?
Har tyvärr inga bilder att visa därifrån pga PUL

I kväll gjorde jag dock ett nytt försök på det här med gruppbild – denna gång var dock gruppen mindre och dom verkade inte lika hungriga heller ;)
Tyvärr kan jag inte visa bilder från kvällen heller eftersom resultatet är hemligt ett tag till. Jag levererar bilderna innan jag drar iväg för Midsommarfirandet och jag hoppas de kommer bli nöjda.

Sen har det kommit in e förfrågan om bröllosfotograferande, jag har ju funderat  på det en del och här kommer en chans att testa, pratade lite med bruden om att jag aldrig fotat bröllop som den enda fotografen men att jag gärna vill försöka och eftersom det är på hemmaplan känns det som en bra början. Vi skulle höras mera och jag tror nog att det ka bli en rolig fotografering =)

Lite övriga bilder från de senaste dagarna kan jag dock dela med mig av:

Äntligen lördag – dags för EKENÄS!

Yes! Då ska jag bara bära ut det sista, be en bön till vädergudarna och sen rullar jag mot Ekenäs Slott och deras 20års jubileum för tornerspelen. Jag har ju själv varit med precis i början samt några år i mitten så det är ett kärt gammalt återseende. Dock har jag inte varit där som anlitad fotograf förr men jag känner ju området, naturen, slottet och framför allt – hästarna/ryttarna väl så jag tror det kommer bli finfina bilder!

 

Är ni i trakten av Linköping i helgen – missa inte Riddarspelen på Ekenäs Slott!

Kosläpp

Jag och sonen for iväg till fina Äspetorp utanför stjärnhov idag för att titta på Kosläppet. Grabben fick låna min pentax och det blev en del bilder. Tyvärr gjorde jag den grova missen att ta fel batteri så min kamera dog en bit in på släppet. Här är iaf blandade bilder från min o grabbens kameror

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Skärpedjup & Exponering

Jag går på den här kvällskursen för att lära mig hantera kameran rent tekniskt och inte bara konstnärligt så förra veckans hemläxa var spännande. Vi skulle jobba i manuellt läge och själva ställa in bländare o slutare och ta fram 3 olika bilder. Detta för att se skillnaden på skärpedjupet och exponeringstiderna.

 

Här ovan ser ni mina tre bilder samt inställningarna jag hade när jag tog dom. Att makens star wars samling skulle göra lite nytta var bara en bonus ;)

När jag inte fotar målar jag en hel del och just nu har jag flyt vilket gör att kamerorna vilar lite. Men lätt panik finns eftersom Dan föreslog att vi borde delta i skandinaviska mästerskap med några av våra bilder. En svindlande men lockande tanke! Det finns två kategorier, Färg och Svartvitt. Man får delta med fyra bilder i varje kategori. Oj! Vilka bilder ska jag välja – man vill ju ha en bredd på dom så man liksom garderar sig lite ,)

I kväll på kursen snackades det landskapsfotografering, äggbilder och blixtar! Jjag sneglar på en värstingblixt till min canon – får se när jag kan ta mig i kragen och skaffa en sån – tills dess går det ju alltid att drömma! Nästa vecka skulle det visst bli porträttfotografering- hua, att stå framför kameran är inte min starka sida, jag trivs bäst bakom ;)

Självporträtt av den mer oseriösa varianten

Fotouppdrag – amazoner & riddare på Ekenäs slott 12-13 maj.

Fick idag förfrågan av min underbara vän Ylwa ( http://www.copyrightylwaroos.se/ ) om jag kunde tänka mig komma och fotografera när dom ska ha uppvisning på Ekenäs slott. Mitt svar var ganska snabbt, givetvis! Dels så älskar jag att fota tornerspel o liknande action och sen är ju ekenäs helt underbart vackert!

Så ikväll ska jag skriva in i almenackan på mitt ”vanliga” jobb att jag inte kan jobba 11-14 maj och sen börjar jag längta =)

 

Jobbar i Lightroom

Har precis skaffat Lightroom och testar mig fram i programmet nu. Här kommer några natur/miljöbilder som jag framkallat i lightroom