Archive for the Category » lightroom «

Fotograferingar!

I söndags var jag i väg för att ta en gruppbild åt en kompis, regnet vräkte verkligen ner så det fick bli inomhus. Trötta, hungriga och bitvis stressade deltagare försökte jag få titta in i kameran samtidigt – det gick så där! Hur gör skolfotografer det?
Har tyvärr inga bilder att visa därifrån pga PUL

I kväll gjorde jag dock ett nytt försök på det här med gruppbild – denna gång var dock gruppen mindre och dom verkade inte lika hungriga heller ;)
Tyvärr kan jag inte visa bilder från kvällen heller eftersom resultatet är hemligt ett tag till. Jag levererar bilderna innan jag drar iväg för Midsommarfirandet och jag hoppas de kommer bli nöjda.

Sen har det kommit in e förfrågan om bröllosfotograferande, jag har ju funderat  på det en del och här kommer en chans att testa, pratade lite med bruden om att jag aldrig fotat bröllop som den enda fotografen men att jag gärna vill försöka och eftersom det är på hemmaplan känns det som en bra början. Vi skulle höras mera och jag tror nog att det ka bli en rolig fotografering =)

Lite övriga bilder från de senaste dagarna kan jag dock dela med mig av:

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Bildspelstest

Testade att göra ett Bildspel med några av mina hästbilder med hjälp av lightroom nu ikväll:

BILDSPEL


Klicka o titta =)

I kväll var det sista kurstillfället och det har varit givande. Jag har fått bättre grepp och tekniken och en hel del nya infallsvinklar. Jag har även fått utmaningar som fotograf! Jag vet att jag kommer behålla kontakten med Dan vår lärare och jag tror o hoppas att även flera av kursdeltagarna kommer ha kontakt med varandra. Finns mycket utbyte där tror jag

Fotofori på Deviantart

Jag har även en sida på deviantart där jag då o då lägger upp bilder. Där blir dom oftast större än här så det kan vara värt att ta sig en titt där också Fotofori på DeviantArt

Har idag lekt med lite hästbilder från i somras. Lightroom är fortfarande ovant men så roligt att jobba med! Idag hittade jag funktionen för att enkelt kunna lägga på en vattenstämpel t ex.

Men de bilderna hittar ni inte här – utan där – på deviantArt!