Archive for the Category » övriga livet «

Bröllopsbilder

Det är rätt lungt på fotograferingssidan just nu, verkligheten tar för mycket tid helt enkelt. Men förra helgen var vi på bröllop min man o jag och där blev det iaf lite fotograferat. Nu var jag ju endast där som gäst men några bilder blev jag nöjd med ;)

Har även hunnit med att fotografera en fotvård/hudvårds-salong, de skulle ha lite bilder till sin hemsida. Dessa bilder komme rjag inte lägga upp här dock utan de är än så länge exklusiva för den kunden.

Här kommer iaf ett smakprov på bröllopsbilderna…

 

 

 

Äntligen lördag – dags för EKENÄS!

Yes! Då ska jag bara bära ut det sista, be en bön till vädergudarna och sen rullar jag mot Ekenäs Slott och deras 20års jubileum för tornerspelen. Jag har ju själv varit med precis i början samt några år i mitten så det är ett kärt gammalt återseende. Dock har jag inte varit där som anlitad fotograf förr men jag känner ju området, naturen, slottet och framför allt – hästarna/ryttarna väl så jag tror det kommer bli finfina bilder!

 

Är ni i trakten av Linköping i helgen – missa inte Riddarspelen på Ekenäs Slott!

Redo att åka

Är packad o glad… nä.. Klar menar jag så klart! Hade tänkt åka tidigt i morgonbitti men är så sugen på att dra redan ikväll. Vi får helt enkelt se vad mannen känner. Har ju liksom sagt hela tiden att jag åker tidigt lördag så han kanske blir gramse på mig ;)

Är i a f laddad som f-n inför helgen och det ska bli skoj att träffa en massa goa kompisar igen och förhoppningsvis leverera fina bilder efteråt!

Packning & Förberedelser

Japp, då drar jag mot Linköping tidigt lördag morgon och just nu försöker jag se till att allt kommer med. Kamerorna rengörs, minneskorten formateras, objektivens putsas och allt ska sen packas. Eller jag ska… snart :)
Kom även på att jag måste packa ner medeltidskläder och matsäck kanske man ska ha i åtanke, bra åka bil musik och sängkläder. PUH!

Försöker komma underfund med vilken vägbeskrivning jag ska lita på då eniro o hitta ger olika tidsangivelser – har iaf bestämt mig för att köra E4an ner – det går smidigast på morgonen och så kan jag ta småvägar hem sen om jag ville det.

Fick tipset om en Westerntävling på söndag och önskemål om att jag ska komma o fotografera – får se om jag hinner få in den i schemat. Vet inte ännu när jag åker hem från Ekenäs.

 

I lördags var det iaf konstrunda på orten och jag for omkring som en tetting för att se alla vackra konstverk. Mest imponerad blev jag nog av Ryno Frieberg som i den sanslösa åldern av 92 fortfarande skapar helt underbara tavlor! Hans barnbarn Elisabeth är också konstnär och hon har bl a gjort en sagolikt stor tavla som jag vart förtjust i. Mer om Ryno hittar ni HÄR. Om ni är nyfikna på Elisabeth Friebergs konst – ta en titt HÄR

Kosläpp

Jag och sonen for iväg till fina Äspetorp utanför stjärnhov idag för att titta på Kosläppet. Grabben fick låna min pentax och det blev en del bilder. Tyvärr gjorde jag den grova missen att ta fel batteri så min kamera dog en bit in på släppet. Här är iaf blandade bilder från min o grabbens kameror

Måleriet

Jag har inte bara foto som ett stort intresse utan jag målar också, här är några av mina senaste alster samt en bild på min ”atelje”

Stilltje

Det är stilltje här på bloggen men inte i verkligheten. Har fått en chans att hänga på Dan på fotojobb näta vecka – ska bli jäkligt intressant att se honom jobba – jag tror stenhårt på detta att lära sig av andra mer erfarna fotografer.

Besöket på fotografiska gav inspiration som alltid och jag drömmar stenhårt om ett eget mörkrum men tyvärr har jag inte hittat mina grejer än. Har även ett fotoprojekt på gång och ska beställa hem lite rekvisita och sen så ska det rulla igång också.
Idag verkar äntligen våren ha kommit till södermanland så nu blir det lite trädgårdsarbete – dock utan kameran… eller… nä den får allt hänga på ut!

Smygöppning

Idag vaknas det äventyr i 08land. Ett par goda vänner öppnar en ny butik i stockholm och vi ska dit på smygöppning idag. Kamerorna är laddade och jag hoppas kunna lägga upp lite bilder här när butiken väl har öppnat! Jag ska även passa på att ta lite andra bilder när jag ändå är i farten – har ju en utmaning från Dan att leverera!

Inser att Dan ( http://dancrona.wordpress.com ) har haft samma tankegångar som mig vad det gäller tävlingen men han skickade in sina bilder till skillnad från mig. Jag fegade ur ;) men jag hoppas det dyker upp andra tävlingar som jag kan ställa upp i.

Ahh just det – i dag är det första April men inget av det jag skrivit är ett skämt – jag lovar!

Det blev inget skandinaviska för mig

Tänkte jag skulle ställt upp i en stor fototävling men tyvärr behöver bilen lagas så mina fotoambitioner fick stå åt sidan. Kanske är jag lite lättad över det, för det är jobbigt att bli bedömd, att någon annan ska ha åsikter om min konst och om min tanke, samtidigt som det var lockande – tänk om dom tycker att mina bilder är bra! Nåja, det kommer fler tävlingar och fler möjligheter att bli bedömd =)

Har knappt rört vid kamerorna (förutom ikoflexen) den senaste tiden, verkligheten kräver sin tid och jag har just avslutat en 7 dagars arbetsvecka på mitt ”jobbsomgermigpengartillräkningarna” och kreativiteten har fått ge vika för tröttheten. MEN på onsdag åker jag till 08land för en heldag med mamma och tills dess är kameran laddad och jag med – äntligen ska jag gå på fotografiska och se Anton Corbijns bilder, bonusen är så klart att André Kertész och Marcus Bleasdale ställs ut i samma veva! Jag har längtat!!

Fotografera analogt

Jag har ärvt min farfars gamla Ikoflex 1a och har nu framskridna planer att börja fotografera med den. Har sneglat på färdiga mörkrumslösningar, pannrummet kommer fungera fint som mörkrum och 120 film hittar jag till vettiga priser på nätet. Ska bli så kul!! Träffade en annan fotograf igår som fotade bara analogt numera oh det med en Roliflex – han lämnade sina filmer till ett labb i göteborg som framkallade och skannade in bilderna till CD för en överkomlig peng så det är kanske där jag får börja innan mörkrummet är fixat här hemma ;)

Bröllopsfotografering – något jag bävar för och försöker ta mig ur när frågan poppar upp. Snacka om press att leverera liksom. Jag fottar gärna bröllop men vill börja lite soft och kanske inte vara den enda fotografen på plats. Fatta om man misslyckas och där står brudparet utan bilder liksom. Nää skrämmande minst sagt!