Archive for » januari, 2012 «

Fotofori på Deviantart

Jag har även en sida på deviantart där jag då o då lägger upp bilder. Där blir dom oftast större än här så det kan vara värt att ta sig en titt där också Fotofori på DeviantArt

Har idag lekt med lite hästbilder från i somras. Lightroom är fortfarande ovant men så roligt att jobba med! Idag hittade jag funktionen för att enkelt kunna lägga på en vattenstämpel t ex.

Men de bilderna hittar ni inte här – utan där – på deviantArt!

förkyld

Har legat nerbäddad i en dunderförkylning sen i tisdags, känns inge vidare måste jag erkänna. Hade hoppats på att komma iväg o köra en hästfotografering i onsdags men tjii fick jag. Förhoppningsvis hinner jag få in den nästa vecka. OM jag blir frisk… ;)

Ska iaf gå en fotograferingskurs om några veckor, ska bli spännande och nyttigt att lära sig nya saker! Fotografera fotboll bl a – en sport jag inte vet ett endaste dugg om. Ska bli klart intressant. Min styrka vad det gäller hästar o hästsporter är ju just det att jag vet vad som troligen kommer ske eftersom jag hängt med så pass länge bland hästar. Fotboll för mig är ett okänt territorium (bortsett från nån vecka på fotbollsskola som barn).

En annan aspekt på kursen är att få teori o verklighet att fungera bättre. Att utmanas som fotograf är att utvecklas! Ser verkligen fram emot denna kursen =)

Fotouppdrag – amazoner & riddare på Ekenäs slott 12-13 maj.

Fick idag förfrågan av min underbara vän Ylwa ( http://www.copyrightylwaroos.se/ ) om jag kunde tänka mig komma och fotografera när dom ska ha uppvisning på Ekenäs slott. Mitt svar var ganska snabbt, givetvis! Dels så älskar jag att fota tornerspel o liknande action och sen är ju ekenäs helt underbart vackert!

Så ikväll ska jag skriva in i almenackan på mitt ”vanliga” jobb att jag inte kan jobba 11-14 maj och sen börjar jag längta =)

 

Jobbar i Lightroom

Har precis skaffat Lightroom och testar mig fram i programmet nu. Här kommer några natur/miljöbilder som jag framkallat i lightroom

en liten skatt!

Fick idag upp hyllan där min lilla kamerasamling får stå, Mia lycklig! I vevan gick jag igenom lådorna med kartonger o sånt som objektiv mm har kommit i och som jag har har sparat av någon anledning. I dessa kartonger hittar jag denna!

2x Kax macro teleplus mc7
*fniss*

Denna kan jag leka med tillsammans med pentaxen!

Category: Teknik  Leave a Comment

Inspirerande kväll

Ikväll har vi varit på middag hos några nya bekanta, mycket intressanta samtal =)
Eftersom detta är min fotoblogg nämner jag endast det som har med Foto att göra tänkte jag. En av dessa nya bekanta är en fotograf och hans peppande och tips o tricks är guld värda för mig speciellt nu när jag verkligen försöker kicka igång mitt fotande på riktigt! Sen att få pilla på hans Hasselblad var ju inte fy skam, jag måste erkänna att jag nog drömmer lite om en sån och om framkallningsmöjligheter ;)

http://dancrona.wordpress.com/ är det som inspirerar mig!

Category: Teknik  Leave a Comment

Hemsida trots allt

Nu har jag lekt ett tag med wordpress och jag känner att det inte riktigt är vad jag behöver. Däremot kommer det fortsättas bloggas på nya hemsidan också. Nu får jag ta tag i det där med hemsidebyggande helt enkelt =)

Jag kan ju min HTML men är väldigt rostig vad det gäller CSS och sånt men i ”värsta” fall får jag göra mig en enkel hemsida i html som innehåller det jag vill att den ska innehålla men kanske inte är så avancerad. Bättre det än ingen alls! Dock har jag bestämt mig att på hemsidan kommer det ligga en portfolio av bilder som jag är stolt över och vill visa upp och i bloggen kommer nya bilder poppa upp då och då. På så vis skapar jag en hemsida som inte behövs uppdateras så ofta men som samtidigt inte står still tack vare bloggen.

Ja – så får det nog bli!

Rallarrosen

Rallarrosen

Anton Corbijn!

I morgon öppnar Fotografiska i stockholm en utsällning med min stora inspiration – Anton Corbijn!
Hans svart/vita porträtt har lockat mig till fotografin i många år nu och jag hoppas hinna in till stockholm och besöka utställningen innan den är slut.  Hans sätt att fånga personligheter och karaktärsdrag med så ”enkla”  bilder är underbart. Många gånger ser man inte på direkten vem personen på bilden är, trots att det troligen är en mycket känd människa.

Jag är långt i från någon Anton Corbijn men vem vet vart jag tar vägen i framtiden!

Katten o hans människa

Katten o hans människa

Disney on Ice & Nya hundbilder

Jahaja – Disney on ice vart en besvikelse. Bland det första jag fick höra var att dom visst släppte in systemkameror – jamen tack då! Bilderna jag tog blev inge vidare, tittade lite snabbt igenom dom men har inte kollat om nått är värt att lägga upp här. Nåja, nästa gång jag ska till globen ska jag ringa och höra vad som gäller för just det evenemanget!

 

I kväll var vi o klappade på hundar igen. Denna gång var rasen Wachtel samt några egenhändiga korsningar med super jaktskills. Denna killen har underbara hundar måste jag säga, inte förvånad över det med tanke på hur trevlig han är själv. Bilderna är iaf på en 8 veckors vapl med bl a vit älghund i sig samt wachtel – en väldigt trevlig ras som skulle passa oss mycket bra!

Äventyr i stockholm

Idag vankas det äventyr i stockholm för mig o sonen. Vi ska på Disney on Ice men tyvärr tillåter inte Globen systemkameror så med i ryggsäcken ligger vår Pentax Optio P7o. Den får s a s duga för dagens eskapader. Hade dock gärna haft med mig någon av systemarna men att få ackreditering är ju lika enkelt som att pissa i motvind om ni ursäktar uttrycket!

Bilder från äventyret kommer troligen upp här (om de bli nått att ha dvs)