Archive for » mars, 2012 «

Det blev inget skandinaviska för mig

Tänkte jag skulle ställt upp i en stor fototävling men tyvärr behöver bilen lagas så mina fotoambitioner fick stå åt sidan. Kanske är jag lite lättad över det, för det är jobbigt att bli bedömd, att någon annan ska ha åsikter om min konst och om min tanke, samtidigt som det var lockande – tänk om dom tycker att mina bilder är bra! Nåja, det kommer fler tävlingar och fler möjligheter att bli bedömd =)

Har knappt rört vid kamerorna (förutom ikoflexen) den senaste tiden, verkligheten kräver sin tid och jag har just avslutat en 7 dagars arbetsvecka på mitt ”jobbsomgermigpengartillräkningarna” och kreativiteten har fått ge vika för tröttheten. MEN på onsdag åker jag till 08land för en heldag med mamma och tills dess är kameran laddad och jag med – äntligen ska jag gå på fotografiska och se Anton Corbijns bilder, bonusen är så klart att André Kertész och Marcus Bleasdale ställs ut i samma veva! Jag har längtat!!

Fotografera analogt

Jag har ärvt min farfars gamla Ikoflex 1a och har nu framskridna planer att börja fotografera med den. Har sneglat på färdiga mörkrumslösningar, pannrummet kommer fungera fint som mörkrum och 120 film hittar jag till vettiga priser på nätet. Ska bli så kul!! Träffade en annan fotograf igår som fotade bara analogt numera oh det med en Roliflex – han lämnade sina filmer till ett labb i göteborg som framkallade och skannade in bilderna till CD för en överkomlig peng så det är kanske där jag får börja innan mörkrummet är fixat här hemma ;)

Bröllopsfotografering – något jag bävar för och försöker ta mig ur när frågan poppar upp. Snacka om press att leverera liksom. Jag fottar gärna bröllop men vill börja lite soft och kanske inte vara den enda fotografen på plats. Fatta om man misslyckas och där står brudparet utan bilder liksom. Nää skrämmande minst sagt!

Bildspelstest

Testade att göra ett Bildspel med några av mina hästbilder med hjälp av lightroom nu ikväll:

BILDSPEL


Klicka o titta =)

I kväll var det sista kurstillfället och det har varit givande. Jag har fått bättre grepp och tekniken och en hel del nya infallsvinklar. Jag har även fått utmaningar som fotograf! Jag vet att jag kommer behålla kontakten med Dan vår lärare och jag tror o hoppas att även flera av kursdeltagarna kommer ha kontakt med varandra. Finns mycket utbyte där tror jag

Ett tips

Den här underbart galna mannen får ni bara inte missa! Mr Pink är en gatuartist som ger allt till sin publik. Än har han inte hamnat framför min kamera men i sommar så!

 Besök Mr Pink på hans hemsida

Porträttfotografering idag

Hade nöjet att få fotografera en go tjej idag. Det är första gången vi mer seriöst fotar och resultatet vart ju toppen. Jag övar lite på det här med att fotografera människor, blir mest djur o natur annars ;)

 

Tack C för att jag fick möjligheten att fotografera dig idag!

Skärpedjup & Exponering

Jag går på den här kvällskursen för att lära mig hantera kameran rent tekniskt och inte bara konstnärligt så förra veckans hemläxa var spännande. Vi skulle jobba i manuellt läge och själva ställa in bländare o slutare och ta fram 3 olika bilder. Detta för att se skillnaden på skärpedjupet och exponeringstiderna.

 

Här ovan ser ni mina tre bilder samt inställningarna jag hade när jag tog dom. Att makens star wars samling skulle göra lite nytta var bara en bonus ;)

När jag inte fotar målar jag en hel del och just nu har jag flyt vilket gör att kamerorna vilar lite. Men lätt panik finns eftersom Dan föreslog att vi borde delta i skandinaviska mästerskap med några av våra bilder. En svindlande men lockande tanke! Det finns två kategorier, Färg och Svartvitt. Man får delta med fyra bilder i varje kategori. Oj! Vilka bilder ska jag välja – man vill ju ha en bredd på dom så man liksom garderar sig lite ,)

I kväll på kursen snackades det landskapsfotografering, äggbilder och blixtar! Jjag sneglar på en värstingblixt till min canon – får se när jag kan ta mig i kragen och skaffa en sån – tills dess går det ju alltid att drömma! Nästa vecka skulle det visst bli porträttfotografering- hua, att stå framför kameran är inte min starka sida, jag trivs bäst bakom ;)

Självporträtt av den mer oseriösa varianten

urmakarens skattkista

I går fick jag det stora nöjet att rota i en massa lådor som kommer från en urmakare. Jag hittade en massa småprylar o grejer som jag ska lägga framför kameran vid tillfälle. Helt otroligt vilka läckra saker!

Så var det även dags för kvällskursen igen. Förra veckan blev det ju ingen men det tog vi igen nu. Konstigt att två timmar bara flyger förbi så där. Mycket information i huvudet som ska struktureras och på tok för många bildidéer som väcks till liv. Men jag är glad att ha Dan i närheten eftersom han kommer med glada till rop och goda råd. En liten skattkista för en fotograf som mig =)

För några dagar sedan hade jag kameran med mig till stallet och fotograferade min häst, hon är väldokumenterad men den här dagen bestämde jag mig för att göra något annorlunda: