Archive for » maj, 2012 «

Bröllopsbilder

Det är rätt lungt på fotograferingssidan just nu, verkligheten tar för mycket tid helt enkelt. Men förra helgen var vi på bröllop min man o jag och där blev det iaf lite fotograferat. Nu var jag ju endast där som gäst men några bilder blev jag nöjd med ;)

Har även hunnit med att fotografera en fotvård/hudvårds-salong, de skulle ha lite bilder till sin hemsida. Dessa bilder komme rjag inte lägga upp här dock utan de är än så länge exklusiva för den kunden.

Här kommer iaf ett smakprov på bröllopsbilderna…

 

 

 

20års jubileum på Tornerspelsbanan

Är hemma från Ekenäs igen, har haft en härlig helg men en hel del nostalgikänningar. För 20 år sedan började riddarspelen på Ekenäs slott, jag var med då och nu så stog jag igen på banan och fotade bl a en riddare som även han var med för 20 år sedan. I dag avslutade han sin karriär, han och hans häst ska gå i pension från riddarsvängen. Han har haft samma häst under dessa 20 år! Granit är idag 28 år och detär väl kanske en helt okej pensionsålder för en riddarhäst =)

Johnny & Granit tackar för sig efter 20 år

 

 

Fler bilder från helgen kommer upp vid ett senare tillfälle =)

Äntligen lördag – dags för EKENÄS!

Yes! Då ska jag bara bära ut det sista, be en bön till vädergudarna och sen rullar jag mot Ekenäs Slott och deras 20års jubileum för tornerspelen. Jag har ju själv varit med precis i början samt några år i mitten så det är ett kärt gammalt återseende. Dock har jag inte varit där som anlitad fotograf förr men jag känner ju området, naturen, slottet och framför allt – hästarna/ryttarna väl så jag tror det kommer bli finfina bilder!

 

Är ni i trakten av Linköping i helgen – missa inte Riddarspelen på Ekenäs Slott!

Redo att åka

Är packad o glad… nä.. Klar menar jag så klart! Hade tänkt åka tidigt i morgonbitti men är så sugen på att dra redan ikväll. Vi får helt enkelt se vad mannen känner. Har ju liksom sagt hela tiden att jag åker tidigt lördag så han kanske blir gramse på mig ;)

Är i a f laddad som f-n inför helgen och det ska bli skoj att träffa en massa goa kompisar igen och förhoppningsvis leverera fina bilder efteråt!

Packning & Förberedelser

Japp, då drar jag mot Linköping tidigt lördag morgon och just nu försöker jag se till att allt kommer med. Kamerorna rengörs, minneskorten formateras, objektivens putsas och allt ska sen packas. Eller jag ska… snart :)
Kom även på att jag måste packa ner medeltidskläder och matsäck kanske man ska ha i åtanke, bra åka bil musik och sängkläder. PUH!

Försöker komma underfund med vilken vägbeskrivning jag ska lita på då eniro o hitta ger olika tidsangivelser – har iaf bestämt mig för att köra E4an ner – det går smidigast på morgonen och så kan jag ta småvägar hem sen om jag ville det.

Fick tipset om en Westerntävling på söndag och önskemål om att jag ska komma o fotografera – får se om jag hinner få in den i schemat. Vet inte ännu när jag åker hem från Ekenäs.

 

I lördags var det iaf konstrunda på orten och jag for omkring som en tetting för att se alla vackra konstverk. Mest imponerad blev jag nog av Ryno Frieberg som i den sanslösa åldern av 92 fortfarande skapar helt underbara tavlor! Hans barnbarn Elisabeth är också konstnär och hon har bl a gjort en sagolikt stor tavla som jag vart förtjust i. Mer om Ryno hittar ni HÄR. Om ni är nyfikna på Elisabeth Friebergs konst – ta en titt HÄR

Kosläpp

Jag och sonen for iväg till fina Äspetorp utanför stjärnhov idag för att titta på Kosläppet. Grabben fick låna min pentax och det blev en del bilder. Tyvärr gjorde jag den grova missen att ta fel batteri så min kamera dog en bit in på släppet. Här är iaf blandade bilder från min o grabbens kameror

Yes! Mörkrumsarbete – här kommer jag!

Idag har jag tagit mig en tripp till enköpingstrakterna för att inhandla ett stycke mörkrumsutrustning. Kommer hem och inser att det mesta i kartongen inte ens är öppnat. Yay, jag har gjort ett fynd!

Nu ska det hela packas upp och installeras i vår bastu/spa (finns inga fönster där) och sen ska det lekas!!

Category: Teknik  Leave a Comment

GnestaPosten !

Idag öppnar vår nya lokala nättidning här i Gnesta Kommun!
Eder bloggerska är givetvis med och fyller ut den både med mina foton och så småningom även min konst. Vem vet – kanske tar jag upp skrivandet när jag ändå håller på.

I går hittade jag några helt underbara hästar i en hage – ni ska få ett smakprov!

Men missa inte att GnestaPosten öppnar idag – gå in på deras hemsida redan idag! (Men ha lite överseende – det pillas o fixas fortfarande med den!)

Ahh just det – bildvar det ju!